- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set781
Prikken over i´et til dine pandekager eller en lille dessert.
Her følger en mega nem opskrift på blåbærsirup.
30 ml
150 g blåbær, bare frosne, men friske er også lækkert, når de er i sæson
1 dl rørsukker
½ dl akaciehonning
½ dl vand
1 tsk vaniljesukker
- Kom rørsukker, blåbær, akaciehonning, vand og vaniljesukker i en kasserolle.
- Tænd blusset på middelvarme og lad sukkeret smelte stille og roligt. Hold øje med siruppen og gå umiddelbart ikke fra den, hvis du ikke er en øvede køkkenskriver.
- Så snart sukkeret er smeltet, skal siruppen gerne småboble i 10-15 minutter minutter. Den må for guds skyld ikke bulderkoge – bare småboble. Ved bulderkogningen, vil den højest sandsynlig krystallisere, når den bliver kølet af. Eller koge ind til en karamel. Du skal endelig ikke rør i siruppen.
- Når siruppen har småboblet i 10-15 minutter, tages kasserollen af blusset.
- Si siruppen og stil den til afkølingen. Når siruppen køler af, vil den blive mere tyk i sin konsistens.
- Skold et glas eller en lille flaske, hvor du kan hælde din sirup på til sidst.
Og vi smider selvfølgelig ikk blåbærrene ud. Nej, de er super som en lille kompot, som du kan smide i et skoldet glas og opbevare på køl.
Prøv siruppen til følgende pandekager:
Velbekomme.